onsdag 30 april 2014

Sanningen om att tatuera sig

Nu vill jag inte låta som en besserwisser bara för jag har en tatuering, nej absolut inte (det vore ganska töntigt)! Jag vill bara dela med mig av mina erfarenheter om sådant som jag önskar att folk hade berättat om innan jag skaffade min tatuering! Det hade absolut inte fått mig att ångra mig, men det hade varit skönt att vara förberedd också.

Smärta
Det gör ont att tatuera sig. De som säger annat har antingen fel på sina nerver, eller så har de helt enkelt glömt bort smärtan. Jag minns knappt hur ont det gjorde och det har bara gått två dagar! Men jag minns att jag sa att det kändes som en vibrerande skalpell som skar i en, djupt! Tänk er den smärtan och så nästan dubbelt av det. Där har ni det. Låter lockande, va? ;)

Självklart är smärta väldigt individuellt; det som känns som döden för en person kan en annan klara galant. Samma sak gäller område för tatueringen - vissa tycker att det ena stället är värst medan de andra fruktar ett annat ställe. Men som generell "regel" brukar man säga att beniga ställen där huden är tunn gör ondast (fot, revben, etc.). Har du mer fett på kroppen eller är du muskulös så fungerar detta lite som en kudde, vilket för att du är mer skyddad mot den hemska smärtan när nålen får skelettet att vibrera.

Det gjorde dock inte så ont hela tiden. Outlines var inte speciellt skönt, då blev jag ärligt talat svimfärdig, för min kropp blir det alltid av nya "dåliga" upplevelser. Jag tog 1 min att samla mig och körde på de hela dryga 2,5 timmarna efter det. Färgningen gjorde knappt ont alls, men sedan kom det värsta: highlights! Det vill säga, den tredje färgen hon använde, då hon körde över samma punkterade ställen igen! Aj, aj, aj!

Men att det gör ont att bli tatuerad förstår nog de allra flesta. Man ska dock veta att det svider riktigt mycket efteråt också och inte bara samma dag, utan i några dagar framöver. Din tatuering är ett sår och under läkeperioden så känns det som ett också. Huden är riktigt öm, så beroende på var tatueringen är placerat kan det försvåra livet lite då man kan få svårt att röra sig lika väl som man brukar.

Min vackra tatuering, dag 2. 
Man ser tydligt blodet som missfärgar den översta rosen. 
Det har även blivit lite rött runtom tatueringen på vissa ställen 
- och sårskorpor finns det gott om!


Kläder
Här har vi det roliga! Såklart ska tatueringen kunna andas, så som alla andra sår också bör kunna för att helas snabbt. Tajta kläder är ett big no-no (gissa vad min garderob är full av?). Du ska heller inte ha kläder som kan skava på huden, så som byx- eller troskant om tatueringen sitter där, eller bh-band! Hur drygt är inte det att gå i en bh utan band i 2-3 veckor som tjej med ganska stor kupa? Inte kul kan jag berätta.

Sen är det extra svårt då jag har ett begränsat antal luftiga T-shirts att använda under läkningstiden. Dags att ta en liten shoppingtur kanske? Hade du inte spenderat de där 1000-tals kronorna på din nya kroppsutsmyckning så kanske du hade haft råd! ;) Nej men helt ärligt, vem behöver gå och shoppa när man har en sambo att "låna" av? $ Ka-ching! $

Om du redan har en perfekt garderob för nygjorda tatueringar - good for you! Tyvärr blir de flesta kläder du har färgade av bläck, "blod" eller sårvätska de kommande dagarna. Man ska ju dessutom smörja in tatueringen hela tiden så den inte blir uttorkad och salvan gillar ju även den att jävlas med bomullstyg. Jag vaknar alltid upp med färgade äckliga tröjor, hur försiktigt jag än försöker sova.

Sömn
På tal om att sova så har vi nu kommit till ämnet. Trodde du att du skulle få sova gott efter tatueringen? BAHAH! Beroende på var tatueringen sover så blir det mer eller mindre svårt att sova de kommande dagarna, dvs. så länge tatueringen är ett öppet sår. Min är placerad på en stor del av mitt vänstra skulderblad, vilket gör att jag varken kan ligga på rygg, eller på vänster sida när jag sover. Jag är inte mycket för att sova på mage, så mitt enda hopp är höger sida. Dock brukar jag under en normal natt vända på mig en sådär 10 000 gånger, så det är väldigt obekvämt att vara tvungen att ligga still.

Vill jag lägga mig ner på soffan, för att se på film eller ta en tupplur, ja då gäller samma sak där. Höger sida eller låt bli! Tekniskt sett så kan jag ju luta mig tillbaka om jag vill, men jag undviker det då det 1. gör ont när huden nuddar ryggstödet, 2. kan göra så tröjan klibbar fast i tatueringen och 3. finns en risk för att man irriterar såren mer. Så ja, jag sitter helt enkelt inte med ryggen mot ryggstödet som en normal person, utan jag försöker att sitta rakt upp så mycket som möjligt. Annars lutar jag mig tillbaka i en böjd och väldigt obekväm sits som skulle få de flesta att tro att jag kraschat in i soffan. Gissa om jag har ont i ryggen?

Begränsningar
Såklart vet man om detta när man planerar en tatuering, men man inser inte förrän efteråt hur jobbigt det är med alla dessa begränsningar. Ta solen som exempel. Man får inte sola på några veckor, eller ens sitta ute ett litet tag med exponerad tatuering! När den är läkt kan man såklart ta på en hög solfaktor och gå ut och dansa i solskenet allt man vill, men fram tills dess plågas man med att hålla sig i skuggan för att inte svettas ihjäl med kläderna man har på för att skydda tatueringen.

Bad är en annan sak man ska undvika. Är du en person som älskar att krypa ner i badkaret varje fredagskväll för att slappna av och njuta av livet så blir de kommande veckorna ett stressfyllt helvete för dig. Snabba duschar är ok, men mer än så ska du hålla dig ifrån. Då kommer min undran, hygiengalen bakteriefobi-människa som jag är; hur fasen gör folk med tatueringar på händerna?

Det finns såklart fler begränsningar, men jag får för många "FML"-tankar för att ta upp fler. Såklart får vi dock inte glömma att trots att de första veckorna är jobbiga, så kommer du att ha en fantastiskt tatuering resten av ditt liv om du skött dig bra under denna tid! - och det är det såklart värt :)

Det sötaste som finns - sovande kaninungar!

Idag fotade jag ungarna för att kunna hålla koll på hur de växer, samt för att ge en liten dagbok till köpare framöver. :) Jag tar alltid upp ungarna en och en och lägger dem sedan över på en filt som luktar mammakanin. När alla är fotograferade så lägger jag tillbaka dem i bolådan igen och idag var det dessa småttingar kvar till sist. Man smälter ju 

tisdag 29 april 2014

Mitt lilarosa hår

Idag tog jag några egobilder innan det var dags för tatueringen. Tänkte att det vore kul att få bättre bilder på hårfärgen. :) Jag älskar verkligen att ha denna hårfärg, det känns sååå jag!



Förresten så får jag tyvärr ingen dvärgteddy till sommaren, eftersom det endast kom två ungar i kullen och båda två dog. :( Uppfödaren är såklart ledsen och det är jag med. Får nog leta på andra håll, men hittar jag ingen så kommer det förhoppningsvis ungar hos samma uppfödare till hösten.

Tatueringen är gjord!

Vi åkte in till Mik's tattoo idag så vi var där i god tid till min tatuering kl 17. Tyvärr var tatueraren sen på grund av en bildolycka, men hon var som tur är oskadd. Men på grund av detta kom vi inte igång förrän efter kl 18. Tatueringen tog ungefär 2,5 timmar - 2,5 SMÄRTSAMMA timmar! Fy satan så ont det gjorde med outlines och även highlights! Själva färgningen var ok dock, men usch, folk som säger att det inte gör speciellt ont ljuger! Eller så har de glömt smärtan, haha.

Tatueringen blev lite större än planerat, men det sitter perfekt på skulderbladet! Det hade inte sett lika bra ut om den var mindre :) Sen blev rosorna blåa istället för vita, för tatueraren sa att det inte gick att skugga dem så det blev snyggt, utan det hade blivit bronsfärgat då. Är ganska glad att det blev blått ändå, tycker det ser riktigt snyggt ut och står ut mer! ^^ Jag älskar tatueringen, det var absolut värt smärtan! 

Här är en dålig mobilbild som inte riktigt visar färgen rätt (också på grund av blodet):



Det värsta är förresten att jag inte får ha bh-band på två veckor! Jag som får så ont i ryggen! :( Hur ska jag klara mig? Kan heller inte luta mig tillbaka i soffan just nu... valde ett opraktiskt ställe för min första! haha

lördag 26 april 2014

Färgat håret rosa!

Så här det äntligen gjort! Jag har färgat håret pastellrosa! Egentligen är det rosalila, men mer åt det rosa hållet. Det är just nu lite för ljust, så jag ska bättra på det morgon. Men är annars jättenöjd! Älskar verkligen att ha rosa hår - det matchar min personlighet! ;) hihi Bättre bild kommer förmodligen imorgon eller på måndag, då jag också ska tatueras! Iiiiiih spännande!


torsdag 24 april 2014

Ännu en uppdatering om kaninerna

Jag har varit lite orolig för en av ungarna som alltid har varit så smal och sett lite uttorkad ut. Idag var andra gången jag försökte få den att dia lite extra. Men Bailey är för smart för mig! Hon nosade på ungen och gav sig sedan iväg för att ge dem alla di! Jag la såklart tillbaka ungen innan hon hann till bolådan, för att den inte skulle gå miste om mjölken. :) Tittade till dem lite senare och alla hade tjocka bollmagar - även minstingen!

Se så snabbt ungarna växer! Om ca en vecka så kommer de att öppna ögonen! ^^






Förresten så ska jag förmodligen färga håret rosa imorgon! Så i helgen kommer nog bilder! hihi

onsdag 23 april 2014

Uppdatering, kaninungarna

Jag tänkte göra en liten uppdatering vad gäller kaninungarna :) Kom på att mamma Bailey inte bara är japantecknad wiener, utan även viltfärgad! Detta betyder att några av ungarna kan vara viltisabella - detta är ingen godkänd färg men ack så söt! Mina kaniner är ändå inte renrasiga så för mig är det bara ett plus med speciella färger! :)

Ungarna har fått lite päls och man kan skymta färg. Jag chansar på två gulbrokade, en svart wienertecknad (är ganska säker på dessa tre), två viltisabella varav en wienertecknad och en isabella. Den sjunde vet jag inte än. Vi får dock se hur de utvecklas! Här är de i alla fall, dag 3 - den svarta är gömd under syskonen:


Man kan tydligt se att ungen längst ner (som ser så stor ut) har en gul rand på ryggen.

Brännskadad!

Kokande vatten är verkligen inte min vän... Jag hade lite bråttom till skolan i måndags och skulle koka ägg till frukost. Jag sätter timern och när det sedan piper ska jag hälla ut vattnet. Vad gör jag då om inte spiller på mig själv? Hela vänstra låret blir träffat och jag "slänger" kastrullen i diskhon, tar av byxorna och blöter en trasa som jag lägger mot benet. Kanske 30 cm blev bränt på benet, men eftersom jag var snabb med att få av jeansen och kyla ner skadan blev det kanske 17 cm av röd hud. Fick en stor och ful blåsa också. Upptäcker dessutom att jag har glömt att lägga i ägg i kastrullen! *facepalm*

Men vet ni vad? Jag hade på Voltaren efter ca 15 min, gaskompress och lindade sedan benet innan jag tog på mig kläder. Bara någon timme senare var blåsan borta. Dagen efter var det bara lite rött och känsligt och idag ser det nästan helt bra ut! :) Vilken fantastisk läkehud jag har! Jag är själv imponerad ;)

måndag 21 april 2014

Vi har fått kaninungar!

Mina fina kaniner Bailey och Pepper har fått ungar! Hela sju stycken, alla pigga och friska. ^^ Bailey har gjort ett jättefint bo med massa päls där ungarna ligger tryggt och växer. Som det ser ut nu är det endast en mörk unge och resten blir "ljusa". Jag är så spänd på att se vilka färger som kommer och om de blir wienertecknade! Är också spänd på hur många som blir dubbelmanade. :)


De ligger på handduken eftersom jag tog ut dem snabbt för att räkna och kolla boet efter dödfödda. Som tur är var dessa sju levande dvärgar de enda jag hittade.

fredag 18 april 2014

Smycken från Delilah Dust

Jag har visst råkat beställa hem en gudasnygg långärmad playsuit från Booboo! Den blir perfekt i sommar! Kanske till sambons och min housewarming som vi ska ha lagom till hans 24-årsdag. :) Längtar i alla fall tills jag får den - den ger mig fjärilar i magen! haha

För övrigt är jag helt förälskad i alla vackra smycken från Delilah Dust! Hur snyggt är inte alla de här?

Image of Natural Agate Druzy Bracelet - Gold or SilverImage of Triangle Druzy Necklace - Gold
Image of Adjustable Gold Edged Druzy RingImage of Gold Dipped Amethyst Cylinder Necklace


Blir nog att önska sig i "anniversary present". Firar ju 3 år med min älskling i juni. :)

torsdag 17 april 2014

Dagens look: och sagan om mina tänder

Först och främst, webcam-egobilder!


Nåja. Som ni kan se på den andra bilden är mina tänder inte direkt av Hollywood-standard. Detta beror på att jag faktiskt föddes utan gener (om man kan säga så) för två av tänderna. De två bredvid framtänderna kom alltså aldrig. Jag hade en glugg i käften och fick ha tandställning i ungefär ett år. Som tur är, är min mun väldigt liten så gluggen var inte så stor och lätt att fixa till.

Jag hatade mina tänder. Blev retad av en "kompis" som kallade mig för vampyr och jag vågade knappt skratta eller le med tänderna synliga - höll alltid handen  för. Så sorgligt att ha det så... Folk som är emot plastikkirurgi borde verkligen tänka om! Detta var inget kirurgiskt ingrepp, men det var en skönhetsåtgärd som jag inte ångrar en sekund! Nu vågar jag le och skratta stort och öppet! Hade det varit samma problem med öron, näsa, läppar eller bröst - ja då borde man också få fixa det utan att folk klagar! Fattar inte varför det är ok med tänder, men allt annat är bra "plastic".

På min gamla blogg la jag upp en bild på före och efter tandställning... Borde kanske göra samma här. :)

onsdag 16 april 2014

Från album: Rött hår

 Såhär såg jag ut i håret för inte allt för länge sen!

Ensam hemma & kaninnyhet!

Idag är Mads över hos en kompis och ska game:a hela natten (nörd), så jag är ensam hemma. Har haft filmkväll med Willow, samt testat på muggbrownie - gjorde den med smör och mjölk/grädde istället för olja och den blev supergod! Vi tittade för övrigt på REC, en spansk zombiefilm som jag redan har sett sådär en 3-4 gånger.

Mys ❤ Ursäkta röran på soffan, det är mina målarsaker, haha


Sen har jag en rolig nyhet! Jag ska skaffa en till kanin! WEEEEHOOOO! Det blir förmodligen en riktigt fluffig liten filur, en så kallad dvärgteddy. Det ska vara en hona förresten och min plan är att hon ska bli roomie med söta Bailey så småningom. Jag har pratat med en uppfödare som får en kull om ca en vecka och kommer det en hona i "rätt" färg så tingar jag henne! Då kommer hon hit i juni. :) Längtar redan!


Bilderna är tyvärr lånade från någon nederländsk sida... men såhär är dvärgteddys i pälsen!

onsdag 9 april 2014

Jessicurl: Confident coils

Igår gick jag in i en liten afrikansk butik i Köpenhamn (ca 5 min gång från Hovedbanegården) och köpte en hair styling solution som jag har längtat efter länge nu, nämligen Jessicurl! Jag hade tänkt köpa både Rockin' ringlets och Confident coils, men de hade bara den sistnämnde så den fick det bli. :) Jessicurl är ett märke producerat just för lockigt av olika sorter, för att framhäva och "tämja" lockarna.

Eftersom jag tvättade håret igår så ville jag inte tvätta det igen idag när jag testade produkten, så detta är på "dagen efter"-hår, alltså inte nytvättat med fina lockar, utan snarare mer hängigt med stripiga vågor. Jag tvättar nog håret igen imorgon och då kan jag ta kort på hur produkten beter sig i nytvättat hår. Här har vi i alla fall en fint censurerad bild på dagens lockar:

 Detta är ej nytvättat hår, helt ostylat som har fått lufttorka. Btw, snygg Nat. Geo.-tröja va? ;)


Jessicurl Confident coils

Flaskan
Flaskan är lätt att känna igen. Jag köpte den med 8 oz eller ca 236~ ml, vilket gör den lätt att transportera och använda. Själva innehållet är väldigt rinnande, inte alls som en gelé eller liknande, så det är bra att vara beredd på det när man ska använda Confident coils. Dock behövs väldigt lite för att styla håret. Jag använde mindre en vad som motsvarar en kronas storlek i hela mitt hår (och det är trots allt ganska långt i alla fall).

Nästa gång ska jag nog arbeta mer med topparna, eftersom de lätt vill frissa sig när de nöts mot kläderna under dagens gång.

Lukt
Det finns två olika dofter på medlet, Island Fantasy och Citrus Lavender - det finns även en utan tillsatta dofter, för de med känslig hårbotten. Jag har Island Fantasy, vilken doftar helt fantastiskt av kokos! Det luktar dock inte så starkt, så även om man inte är ett stort fan av kokos så är lukten väldigt behaglig. 10 av 10 stjärnor för doften! ;)

Frizz-hantering
Confident coils är meningen ska minska frizz och göra håret mer lätthanterligt under olika väderförhållanden (vi vet ju alla att lockar blir galna av extremt hög luftfuktighet). Jag kan lugnt säga att Jessicurl absolut hjälper till att tona ner frissigheten. Super!

Lockar
Mina lockar blev faktiskt riktigt fina för att vara 2nd day hair. De blev inte alls så tjocka och vackra som de normalt är, men det blir de aldrig andra dagen när man sover med utsläppt hår på kudden.

Produkten ska definiera lockarna, men fungerar ännu bättre ihop med Rockin' ringlets, då Rockin' ringlets är mer till för att skapa tajta lockar. Jag har endast Confident coils, men kan glatt berätta att det fungerar riktigt bra på mitt hår som inte är allt för tjockt.



tisdag 8 april 2014

BaByliss 6634E Ipro

Nu har jag äntligen beställt en hårfön! Det blev den som vann Bäst i test 2014, nämligen en BaByliss 6634E! Jag valde den både för den såldes till en bra pris och för att det ingår en diffuser! Det är extremt viktigt för mig med lockigt hår (om jag inte vill få ett frizzfro vill säga). Kommer speciellt att behöva hårfön när jag färgar håret i slutet av april. ;)

måndag 7 april 2014

Mys med kaninen Willow

Han är snarare en köttebullebjörn än kanin, eller kanske en knähund? Gosig och kärleksfull är han i alla fall. Samt fluffig och söt. Här är han med luggen uppsatt i en klassisk 90-tals frisyr ;)


Mobilskal: Galaxy pegasus



Idag fick jag äntligen hem hårfärgen Mystic Heather, från England! Det tog 11 arbetsdagar tror jag. Dessvärre kan jag inte färga håret förrän efter den 22:a april då jag ska på jobbintervju/möte den dagen och inte gärna vill komma dit och chockera alla med rosa hår!

Det blir förmodligen till att färga helgen efter den 22:a, lagom i tid till min tatuering den 28:e! Wiiihooo! ^^ Blir som en helt ny person nästan, haha. Livet är för kort för att inte testa på något nytt! :)


Jag fick också hem världens sötaste mobilskal i brevlådan idag. Vad tycks? Jag beställde det för kanske 15 kr på eBay för ett tag sedan. Gud vad nöjd jag är! Hoppas bara inte färgen slits bort fort... Btw, jag är inte en brony, detta är ingen karaktär från My little pony utan det är en liten pegasus. ^^